Onze Stemmen

Anne

De herkenbare stem van Anne van Egmond is verbonden geweest aan tientallen radioprogramma’s. Ze noemt zichzelf ‘een uitgesproken sfeervrouwtje’. Haar karakteristieke geluid straalt een zekere warmte en betrokkenheid uit waarmee ze luisteraars deelgenoot weet te maken van het programma. Ze zoekt en krijgt vooral programma’s te presenteren waarin een direct contact met luisteraars ontstaat. Het radio maken is voor haar een manier van leven geworden.

 

Een radiostem moet aan enkele voorwaarden voldoen opdat zij aangenaam zou zijn om naar te luisteren. Eén van die voorwaarden is ontegensprekelijk de 'warmte-gevoeligheid' in de stem. Wat is er heerlijker om naar te luisteren dan een stem die warme gezelligheid uitstraalt.

Wel, welke Nederlandse radiostem klinkt het warmst? Die van Anne van Egmond! Haar karakteristieke geluid straalt een zekere warmte en betrokkenheid uit waarmee ze luisteraars deelgenoot weet te maken van het programma.

Anne van Egmond wint de 'RadioBitches Oeuvre Award 2011'. Ze krijgt de prijs, omdat ze volgens de unanieme jury ''een van de mooiste, zachtste en warmste stemmen van de Nederlandse radio heeft en omdat zij altijd zichzelf is gebleven''.